Individuell säljcoaching

Med säljbedömningsanalys

Säljcoaching ger stora resultat

Omsätt kunskaperna i handling

Hur kommer det sig att många av dagens sälj utbildningar och alla dessa affärs böcker åstadkommer så små förändringar i vad säljande personal faktiskt gör efteråt?

Klyftan mellan insikt och handling handlar ofta om (o)förmågan att omsätta kunskaperna i handling. Kunskap som erhållits i handling tar bort klyftan mellan det man vet och det man gör.

Alltför många medarbetare med säljande funktion gör små eller inga förändringar i sitt beteende efter en 1-2 dagar utbildning eller efter att ha läst en bok eller varför inte ett ”mina 5 bästa gör så här” inlägg på LinkedIn.

Att löpande träna och praktisera ny kunskap ger ofta bättre resultat – titta t ex. på idrotten tänker jag – tydliga mål med rätt säljträning kan ta dig riktigt långt.

Varför erbjuder jag detta

Sedan 2009 har jag haft förmånen att få hjälpa över 400 företag inom B2B där jag rekryterat, utbildat och coachat deras säljare och konsulter i konsten att tillföra proaktiv kundnytta och över tid bygga relationer som innebär återkommande kunder och merförsäljning.

Vill du få inspiration och mer sälj kunskap har jag en plan för detta då min säljcoaching pågår i två månader och skräddarsys utifrån medarbetarens nuvarande kunskapsnivå och utbildningsbehov.

Vad ingår i paketet

I detta paket ingår att jag tillsammans med säljaren genomför en FinxS 18 sälj bedömnings analys.

Analysen har tagits fram i samarbete med Sandler Training, en av de största organisationerna som specialiserat sig på att utveckla sälj kompetenser. Efter att ha observerat hundratusentals försäljare de senaste 15 åren har en modell utvecklats som innehåller 18 kompetenser som starkt påverkar försäljningsresultaten.

Sälj bedömningens frågeformulär består av 99 frågor och genom att säljaren behöver göra aktiva val mäter detta attityden hos hen till nyckel handlingar i säljprocessen och uppfattningen om aktuella sälj kompetenser.

Resultatet som sedan presenteras i rapporten återspeglar en hög grad säljarens verkliga beteende i försäljning och genererar personliga utvecklings råd för var och en av de 18 analyserade sälj kompetenserna.

Efter genomförd analys påbörjas en två månader lång säljcoaching av säljaren via MS Teams, Zoom eller Google Meet. Vi talas vid en ggr/vecka i ca 1- ½ timme och går initialt igenom vilka kompetenser säljaren snabbt kan förbättra och utöver detta utbildar/coachar jag säljaren löpande på det vi bestämt.

Prospektering, värdebaserad försäljning, Key Account Management eller mer fokus på sociala plattformar som t ex. LinkedIn – ditt behov avgör – jag har driv och kunskapen att hjälpa dig framåt.

Jag är övertygad om att vi tillsammans kan öka dina försäljningsresultat, så övertygad att jag lämnar en garanti på att det kommer att hända. Vill du ha min hjälp nu eller längre fram i år?

Roger Brixberger

Individuell säljcoaching med resultat garanti för 14 900:-

  • Säljbedömningsanalys som innehåller 18 kompetenser som starkt påverkar försäljningsresultaten.
  • Resultatet genererar personliga utvecklingstips för säljkompetenserna.
  • Efter genomförd analys påbörjas en två månader lång säljcoaching av säljaren via teams/zoom/telefon/mail.

Vad är kundnyttan med detta

Säljaren får en löpande utbildning med coaching/feedback och en dokumenterad handlingsplan på de förbättringar som hen ska fokusera på. Säljledaren får efter att coachingen avslutats en sammanfattning och ett tydligt verktyg för intern säljcoaching framåt. Normalt skapas snabba individuella framsteg avseende att öka säljarens kunskap och försäljningsaktiviteter.

Nyhetsbrev om försäljning

Håll dig själv uppdaterad

Säljbloggen – Artiklar om försäljning

Lär dig mer om tillväxt med hjälp av säljkompetens

Nio skäl till varför du inte får resultatet du vill ha

1. Att veta men inte göra Den moderna människans förmåga till förhalning är utbredd som få andra egenskaper och är kanske mänsklighetens största utmaning. Modern forskning visar bl a att ”genom att bara prata om saker” tror vi att vi har utfört det som skulle genomföras och är klar. Om du känner igen situationen uppmanar jag dig att fokusera på det du vill, inte på det du inte vill. Vad är du rädd för, tappa ansiktet, förlora jobbet, bli gammal och ful? Sluta skjuta upp saker och börja leva nu [Läs mer]

Till toppen